Лечебен масаж

Клиентът
Е 44-годишен мъж и пенсиониран ветеран. Той представи с десен болки в рамото, която се увеличава по време на натоварените дейности в салона.
Преди клиентът е загубил 25 килограма на структуриран 12 месец тренировъчна програма под ръководството на опитен личен треньор. Но престана цялото обучение да отидат на почивка в продължение на 3 месеца, когато той достигнаха 10килограма.
Единственият предишен вреда да се отбележи, е клас 1 ахилесово сухожилие щам, напълно реабилитиран през 2008 година.

Субективна Изследване:
– Pain 7-9 / 10 в зависимост от дейността
– Локализирана до рамото и неспецифични
– Появата на болката 3wks след завръщането си от почивка
– Insidious начало, без доклад на нараняване или травма
– Специфични утежняващи дейности включват натоварени рамото преса и лег.
Обективно изследване:
– Imaging: нищо ненормално открити (сълзи, калцификация, дегенеративни промени и т.н.)
– Локално изследване: остра болка присъства в голяма част от движението.

1. Намаляване на болката & Client образование
Заключението от изследването е, че неподходящо управление на натоварването е най-значимият фактор, допринасящ за появата на симптомите.
Първоначално управление се състои от образование за подходящо управление на натоварване и упражнения прогресия, значението на „роднина“ почивка, адресиране заплаха възприятие по отношение на дейността и симптоми, и мануална терапия за болка модулация (намаление).
С помощта на модела на хомеостазата тъкан и „обвивка на функция“ (Таблица 1.1) ние бяхме в състояние да се образоват на клиента по отношение на тъканите в рамото е претоварен извън техния биологичен капацитет да се адаптира и ремонт.
По време на 3-месечния период на почивка, клиентът не е поддържана и същ обем на упражнение и не успя да се ангажира по никакъв специален физическа активност. По този начин, толерантността на тъкан (плик на функция) бяха намалени (Таблица 1.2). След като се върна от почивка на клиента веднага се връща към своите предварително ваканционни упражнения товари (Таблица 1.3). Това избута тъканите в „зоната на претоварване“ с никакво време за възстановяване.

2. Упражнения:
След 2 седмици на относително спокойствие и мануална терапия някои натоварените раменни упражнения бяха повторно въведени с намалено натоварване. Заредете се определя с помощта на визуална аналогова скала (0-10) за болка. Подходящ натоварване не би да надвишава съобщи 2-3 / 10. Също клиента необходимо да докладва без неблагоприятни симптоми на следващия ден.

3. Progression
След определяне на подходяща начална точка, натоварването се увеличава с 5-10% всяка седмица, докато болката remanied при 2-3 / 10 или по-ниска, без неблагоприятни симптоми пускате обучение (Таблица 1.4).

Версиите на плика на функция, както са представени в този казус (Таблица 1.1) са опростени версии, представляващи четирите отговори на мускулно-скелетни тъкани на диференцирано натоварване хомеостаза, загуба на хомеостаза, причинени от бездействие или прекомерна употреба, и структурна повреда. Контактът между четирите зони са представени като линии и следователно, ако се тълкува буквално означават ясни, определими показатели за промяна зона. Въпреки, че това може да е вярно за резки, високо натоварване събития, които водят до явна структурна повреда, то вероятно не е вярно и за връзките между другите региони. Много е вероятно, че действителните товарни събитията, които ще се определят връзките между други региони, които не са точни, но са постепенни и са по-добре представени от сенчеста припокриване. зони вероятно бленд от един към друг, а не се промени рязко.
Теорията за тъканна хомеостаза осигурява рамка за Myotherapists да помогнат за образоване на пациентите си в принципите на опорно-двигателния тъкан прекалената употреба и изцеление.
Това е довело до терапевтични принципи, които са рационални и безопасно.