Може ли масажът да пребори стреса?

Масажирайте за облекчаване на стреса
Като масажист има голяма вероятност, че ще се направи голяма част от своята клиентела от хора с проблеми свързани със стрес. Modern живот е почти синоним на стрес и безпокойство, и все повече и повече хора се обръщат за масаж, като начин за повторно зареждане на техните батерии и намиране на място, за да избягат от ежедневието им натиск и тревоги. Масаж вече не се гледа като на лукс, но като ключов терапия за насърчаване и поддържане на благосъстоянието.

Това е тъжен факт, че около 43% от всички възрастни в момента търпи негативни последици за здравето, причинени от стрес и безпокойство, и броят на хората, които посещават медицински центрове с условия свързани със стрес е във възход. Резултатът от тази тенденция е, че все повече хора, отколкото някога се обръщат към масаж терапия, като начин за себе си оправомощаване да се справят с тяхното влошено здраве.

Успешните съвременни терапевти разбират, че в днешно време не е достатъчно просто да се лекува болки в ставите, болки в мускулите и наранявания. Това е от решаващо значение, за да имат по-дълбоко разбиране на същността на стреса, и ролята, която той трябва да играе в подпомагането на клиента обратно към възстановяване, или предотвратяване на влошаване на здравето.

Въпреки, че стресът е неизбежна част от живота и може дори от време на време да бъде нещо положително, ако човек е изправен пред непрекъснати предизвикателства без облекчение или отдих в между, след това напрежение и тревожност може да започне да се изгради, неизбежно води до влошаване на здравето. Масаж терапевти могат да играят важна роля в подпомагането на клиентите да се научат да се справи със стреса, като по този начин се избягва заболяване.

И така, как Помощ масаж?
Масаж, особено когато се комбинира с използването на етерични масла, е известен с това е терапевтични ефекти и това е способността да се подпомогне борбата с стрес и тревожност.
1. Тя може да бъде реална алтернатива за тези, които желаят да се избегне приемате лекарства за свързани тревожни състояния.
2. Той намалява напрежението в мускулите, създавайки незабавно чувство за благополучие
3. Той е от голяма полза в помага за регулиране на съня при хора, чиито стрес нива се причинява безсъние или други въпроси, свързани със съня.
4. Има голямо разнообразие от масажи на разположение да отговарят конкретни нужди на индивида. Техники също могат да бъдат научени, така че партньори или близки роднини могат да ползват масаж терапия, когато те са изправени пред стресови или тревожни ситуации.
5. Масаж е доказано, че имат пряко терапевтичен ефект чрез облекчаване на стрес, свързани с условия, като например напрежение главоболие, повишено кръвно налягане и депресия.

Проучване на стреса и разрушителните ефекти това могат да имат върху здравето и благосъстоянието е неразделна част от всички наши масажни курсове тук в Q-Academy. Нашият актуален, обучение, основано на науката се преподава от висококвалифицирани, практикуващи терапевти, които ще ви научи на всички необходими техники, за да се справят с клиенти, представящи с условия свързани със стрес. Това ценно умение живот не само ще ви подготвят за реалностите на ежедневната практика, но също така ще бъде от полза за вас във вашето ежедневие.

Ако имате някакви въпроси относно съдържанието на нашите курсове, или са заинтересовани в намирането на повече за курсовете ние в момента предлагат в колежа, ни се обадете на 1300 20 40 80, където един от нашите приятелски членове на персонала ще бъде в състояние да ти дава съвети.