Спортен масаж ТЕХНИКИ И СЪВЕТИ

С помощта на комбинация от модерни техники, спортен масаж има за цел да предотврати скованост и облекчаване области на напрежение. Той винаги е препоръчително да се види квалифициран лекар, посетете масаж училище или предприемат редица спортни масажи курсове, преди да упражнява някоя от тези техники.

Тези техники са доста полезни в контекста на самостоятелно масаж, въпреки че можете да ги използвате с един приятел обучение. Не пропускайте да попитате вашия приятел за обратна връзка за вашата техника, налягане и форма, тъй като това е как ще прогресира. Ако не разполагате с обучение приятел, предлагаме да масаж на приятел или роднина и да ги попитам за някои честен обратна връзка за вашата техника. Алтернативно се регистрирате в училище на масаж. Масаж училища ще имат практикувате на доброволни клиенти и това е един наистина ефективен начин да се развият уменията си набор.

Effleurage е може би най-често срещаната техника. Определя се като „помилване“ техника, тя включва използването на дланите на ръцете и пръстите си, за да се прилага масажно масло за тяло. Нейната най-често се използва в началото и в края на всеки масаж, и можете да използвате лек натиск или по-дълбок натиск върху големи участъци от кожата, за да облекчи всички болки и страдания, причинени от спорта. Можете да използвате и по-ниска част на ръката по време на тази техника за по-нататъшно проникване на мускулите.

Petrissage е друга често срещана техника и нейното наистина само една много проста техника месене. Месене и прости движения на ръката, се използват, за да се съборят и облекчаване на напрежението от определени мускулни групи, и общата идея е за вас да много внимателно повдигнете един мускул далеч от останалата част на мускулите, което се разточва или да го прокара, а след това я спуснете надолу , Напрежението е освободен по този начин и групи мускули могат да станат по-спокойни.

Наистина е важно да се полагат специални грижи, когато масажирате. Ако сте прекалено груб с техниката си, клиентите могат да отидат далеч чувство насинена и възпалено. Въпреки, че клиентите могат да очакват по-малко количество болка, особено от дълбок масаж, свързани с облекчаване на болката от претоварени мускулни групи, твърде много болка е напълно обратен ефект. Бъдете ритмично с вашите движения и използва нежни или жив движения в зависимост от това дали искате да се отпуснете или стимулиране на клиента. Преди всичко, винаги да помним това, което се нуждае от вашия клиент и коригира техниката си, за да отговори на техните изисквания.

Вашият коментар