Myotherapy

1) Клиентът
58 годишна жена, която работи като офис професионално. Тя редовно ходи 4/7, но не е в състояние да повиши нивото си дейност поради хронична долната част на гърба, че тя е страдала с изключване и в продължение на 8 месеца. Тя има история на счупени ребра и пробит бял дроб в резултат на злополука е имала преди 8 години. Тя пуши в продължение на 42 години, но е взела решение да се откажат от навика 3 месеца преди участието си в клиниката. Тя редовно е лечение за долната си болки в гърба, тъй като появата и е „диагноза“ с „тесни прасците“ от рехабилитатор.

2) Преценката
Клиентът е оценена чрез SFMA поради естеството на болката й. Общият й резултат на първото си посещение беше 13/49. Тя описа й ниво болка като VAS 7/10 контролирано с противовъзпалителни медикаменти. Тя също така взема редовно лекарства за тревожност. Тя идентифицира утежняващи й фактори като място за сядане за дълги периоди от време и при шофиране. Тя намира покой и с помощта на медикаменти помагат за облекчаване на симптомите й.
След чрез пробиви за SFMA е констатирано, че клиентът да има следния текст:
– Прав Leg Raise (SLR), посочена JMD / TED на левия крак
– Легнало коляно към гърдите посочено JMD / TED

Специални ортопедични тестове показаха положителен резултат за следните тестове:

– Дънкан Ely Test
– Modified Томас Test
– FABER
На пробиви SFMA показват за лечение на FABER и Modified Томас Test. След местна проверка на последователността изпичане на долната част на гърба е посочено строител Spinae първи започнато последвано от прасците и Gluteus Maximus.
Клиентът е посочено, че иска резултат на намалена болка в нея дървен материал, за да се увеличи нейната непосредствена което тя се радва на извънредно.

3) Лечение

Лечението извършва фокусирани върху лечението на FABER и Modified Томас Тест за adductors и квадрицепсите.
Използването на сух техники меките тъкани набодат, а при повторно извършване на оценка на подобрение в FABER се отбележи, но Дънкан Ely останала същата. Като част от лечението на Myotherapy, клиентът е бил инструктиран за коригиращи упражнения и насърчавани да ги продължи у дома. Поради естеството на долната си болки в гърба и я долни крайници стрелба последователността на мускулите й, тя е предписана следните упражнения:

Крокодил дишане, за да помогне с управлението на болка
Мостове за Gluteus Maximus
Миди насочени за Gluteus Медиус

4) Следвайте Up
На второто си посещение, клиентът отново се оценява чрез използване SFMA. На тази посещение на полувремето я приближи до 21/49. Значително подобрение от първото си посещение. Тя посочи, че болката й беше сега в VAS 5/10 и се управлява по-малко лекарства. Тя беше много щастлив с напредъка си и беше много силно желае да увеличи своите коригиращи упражнения, което показва, тя се чувстваше в състояние да „направят повече“.

На третото си посещение клиентът съобщи за завръщане в болката в долната част на гърба с нея VAS обратно до 8/10. Лумбална тест квадрант е неудобно за нея и нейните духове бяха ниски. Поради връщането на болката, която беше спряла си упражнения и е загубил си „вяра“ в плана за лечение. След задълбочени консултации, тя се съгласи да даде упражненията друг излизат.

На нея четвъртото посещение на болката й беше обратно надолу до VAS 4/10. Тя се е увеличил й ходене обратно до 4/7 и е много по-положителен в напредъка си. След обратно върху нея преоценка й SFMA полувремето беше 12/49.

5) Дискусия
Този казус показва, че възстановяването от нараняване или дисфункция няма да премине от A – B в гладка линия. Recovery е обикновено нагоре и надолу с 2 стъпки напред и една стъпка назад. Това е напълно нормално и признат в рамките на Myotherapy времева линия на лечение. Клиентите ще получат обезсърчени, загуба на „вяра“ в плана за Myotherapy лечение. Много е важно да предават тази информация на нашите клиенти, за да ги държи в положителна нагласа по отношение на тяхното лечение. Положителната нагласа е също важно, когато помага на клиент през бариерите, които обикновено са изградени с хронична болка. В този случай, клиентът имаше много положителен резултат в кратък период от време и смята, че е „излекуван“. Следователно, поражението беше неочаквано за нея и той се отразява на нейната нагласа по негативен начин. След много окуражителни, през следващите 4 седмици тя започна да се забелязва значително подобрение на болката й. Това подсилен с нея, че възстановяването отнема време, търпение, ангажираност и постоянство.